Shops & originalsWaar kunnen we  wisselstukken voor onze Triumph kopen? (Documentatie samengesteld door Kris Schouppe)


Ieder van ons heeft wel zijn vaste leverancier waar hij zijn wisselstukken gewoonlijk koopt, maar wat te doen als ons stuk niet beschikbaar is? Of als je een andere kwaliteit wil?

Waar kunnen we terecht als we enkel originele Stanpart stukken willen?, of als we onze oude originele stukken willen laten reviseren eerder dan te vervangen door een nieuwe Chinese kopie?

Wat kan ik doen om mijn wagen te verbeteren ten op zichte van het originele?

Vaak loont het om wat rond te surfen en zo toch nog dat onvindbare stuk te vinden of gewoon te zien dat je soms veel goedkoper af bent bij iemand anders.

Hieronder een verzameling van adressen, winkels, garages of gewoon interessante lectuur dat ik door de jaren heb bijgehouden waar jullie hopelijk ook iets aan hebben.
Anglo parts


Bedrijf in Belgie opgestart, uitgegroeid tot een internationale groep, heeft vele onderdelen voor  de populairste Triumph modellen (niet alle) en vele andere Britse merken, zijn in Mechelen gevestigd. Erg handig als je bij het sleutelen dringend iets nodig hebt dat je het daar over de toonbank gauw kan gaan halen.


www.angloparts
Rimmer Brothers


Mischien wel de grootste van allemaal, doet zo goed als heel het Triumph gamma op uitzondering van de hele oude. Heeft geregeld promoties per model en steeds een afdeling clearence bargains waar soms echte koopjes liggen. Oppassen met de kwaliteit en pasvorm als het om namaak onderdelen gaat.


www.rimmerbros
Moss motors


Qua Triumph kan je er enkel terecht voor de TR reeks en de Spitfire

Heeft buiten de standaard  ook veel competie of verbeterde (uprated ) onderdelen

Heeft een interessant gamma gereedschappen


www.moss-europe


Heeft ook een afdeling in Amerika waar enkele onderdelen verkocht worden die in Europa niet aangeboden worden maar die je wel in Europa kan op aanvraag bestellen als je de referentie van hun Amerikaanse webside doorgeeft.


www.mossmotors.com


Mick Dolphin


Zaak die enkel handelt  in originele nieuwe oude stock Triumph onderdelen, je hebt wel de originele Triumph referentie nodig om te weten of hij het heeft. De meeste daarvan vindt je in de spare parts manuals op de TECB website


www.mickdolphin


Chris Witor


Zaak gespecialiseerd in de 2000/2500 saloon maar gezien dezelfde basis veel bruikbaar op de Stag en 6 cilinder motoren van andere modellen.


www.chriswitor.com


Canley classics


Vooral gespecialiseerd in onderdelen voor de kleine chassis Triumphs met een interessant aanbod verbeterde en competitie onderdelen


www.canleyclassicsJames Paddock


Nieuwe onderdelen voor heel het populaire Triumph gamma


www.jamespaddockQuiller Triumph


Buiten vele nieuwe ook grote hoeveelheid tweedehands stukken


www.quillertriumphBastuck


Duits bedrijf met sommige unieke stukken enkel bij hun verkrijgbaar


www.bastuckStainless for Classics


Last van roest? Mischien liever een stuk dat blinkt? Vervang het door roestvrij staal


www.stainlessforclassics


of door polyester


www.triumphshop


www.smithanddeakin


of aluminium


www.canleyclassics


Speciaal Stag

Speciaal  TR modellen

Speciaal Spitfire & small chassis

Triumph Enthusiasts Club Belgium vzw